lmoinspain

“Trump is an example of tribalism, which leads to more violence.”

Luis Moreno Ocampo discusses his belief that we need a globa institutions to deal with new challenges such as terrorism and migration.

Excerpt from article:

Luis Moreno Ocampo (Buenos Aires, 1952) va ser el fiscal en cap del Tribunal Penal Internacional entre el 2003 i el 2012. Advocat i professor a Harvard, reclama la justícia en la resolució de conflictes internacionals. Aquest jurista creu que cal una globalització de les institucions per fer front als nous reptes com ara el terrorisme o les migracions. L’Institut de Drets Humans de Catalunya l’ha convidat a la inauguració del seu curs anual i hem pogut conversar amb ell.

—La irrupció de Trump, l’extrema dreta a Europa i els populismes donarà aquests anys molta feina a la justícia internacional?
—Sí. A mi el que em molesta és que no trobem la relació de tot això amb l’anomenada “guerra contra el terror” de Bush. Per a mi estan absolutament relacionats perquè l’Estat Islàmic naix de tot allò. Europa té ara un gran dilema perquè el tema de la immigració afecta el vot. I no està buscant amb fermesa legislar al món. La gent va als països més pacífics. Això és obvi. I en un món en el qual la informació flueix tan ràpid, com pensem que la gent no fluirà?

Read full article (Spanish) El Temps.